NL
.
'Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat'
'Als een zwart persoon op de deur klopt, zeggen ze: 'Mijn God, we worden uitgewist! Ze proberen ons te vernietigen!' '
NIEUWS
Demonstratie Den Haag
21 oktober 2019
In de stad van het Vredespaleis en het ICC kunnen mensen niet vreedzaam demonstreren tegen racistische "tradities" zonder lastig gevallen te worden door witte hooligans of een inept politiekorps dat ... (klik hier om verder te lezen)
Vertrouwen opgezegd in eenheidsleiding van Politie Den Haag
21 oktober 2019
De Haagse Stadspartij, Islam Democraten en NIDA hebben vandaag het vertrouwen opgezegd in de eenheidsleiding van de politie Den Haag. De partijen verwijten de politieleiding te weinig te doen tegen ... (klik hier om verder te lezen)
Actie tegen blackface Pieten, sponsoren Haagse intocht blazen aftocht
19 oktober 2019
Enkele sponsoren van de Haagse intocht van Sinterklaas trekekn zich terug omdat het kinderfestijn wordt ontsierd door de deelname van blackface Pieten. In tegenstelling tot het Sinterklaasjournaal en ... (klik hier om verder te lezen)
De alternatieve oktoberverklaring van Hart Boven Hard
17 oktober 2019
Dat onze nieuwe Vlaamse regering zich terugtrekt uit UNIA, het instituut dat waakt over de eerbiediging van de mensenrechten in België, is veelzeggend. In de eerste helft van dit jaar is het ... (klik hier om verder te lezen)
Black History Month in bibliotheek van Elsene
17 oktober 2019
Voor de eerste keer nemen de bibliotheken van Elsene deel aan Black History Month, dat de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora in de kijker plaatst. Op 19 oktober wordt de film Lumumba vertoond, ... (klik hier om verder te lezen)
Den Haag: inspreken tegen Zwarte Piet in Haagse gemeenteraad
16 oktober 2019
"Op donderdag 17 oktober 2019 zal er een gemeenteraadsvergadering plaatsvinden in Den Haag waarbij de Sinterklaasintocht zal worden behandeld. Den Haag is de enige grote stad van de grote vier steden ... (klik hier om verder te lezen)
Niet mijn soort mensen
16 oktober 2019
Een paar weken geleden hadden we een journalistieke discussie over het N-woord. Of je het nou verkort wanneer iemand die je interviewt het zegt. Ik zei "absoluut."

"In ieder ding dat ik schrijf komt ... (klik hier om verder te lezen)
Protesteer tegen de Leidse blackface-shows van De Wolf Entertainment!
16 oktober 2019
WAARSCHUWING: DIT ARTIKEL BEVAT EEN AFBEELDING VAN RACISTISCH GEWELD.

Op zondag 24 november organiseert het bedrijf De Wolf Entertainment in Het GroenOord aan de Willem de Zwijgerlaan 2a in Leiden ... (klik hier om verder te lezen)
Den Bosch kan het
16 oktober 2019
Welkom bij Den Bosch kan het.

Samen aan de slag om het Sinterklaasfeest in Den Bosch inclusief te maken.

Wil jij mee denken en/of mee doen? Stuur een mail naar: denboschkanhet@gmail.com
Alleen roetveegpieten bij sinterklaasintocht in Rotterdam
15 oktober 2019
Aan de intocht van Sinterklaas in Rotterdam doen dit jaar alleen 'roetveegpieten' mee. Er is dus geen ruimte voor zwarte piet. Dat heeft wethouder Bert Wijbenga deze week aan de gemeenteraad ... (klik hier om verder te lezen)
Nederlanders, buitenlanders, 'allochtonen'. De cijfers
15 oktober 2019
Hoeveel 'buitenlanders' wonen er in Nederland? Wat bedoelen we eigenlijk met 'buitenlanders'? Welk percentage van de inwoners van Nederland heeft een Nederlands paspoort? Hoeveel ... (klik hier om verder te lezen)
Teamchef politie die racisme aankaartte, niet meer welkom bij eenheid
15 oktober 2019
Politieteamchef Fatima Aboulouafa is niet meer welkom bij haar eenheid. Ze heeft volgens de hoogste baas bij de politie in Den Haag, Paul van Musscher, onvoldoende vertrouwen bij de leidinggevenden ... (klik hier om verder te lezen)
De universiteit is niet gevrijwaard van racisme
14 oktober 2019
Wij vinden dat de academische wereld het niet moet laten bij een veroordeling. We dragen namelijk allemaal verantwoordelijkheid voor een omgeving waarin dit soort racistische acties niet enkel ... (klik hier om verder te lezen)
Protesteer tegen blackface-feest in partycentrum, mede mogelijk gemaakt door gemeente Leiden
10 oktober 2019
No More Blackface Leiden (NBML), waar ook Doorbraak-activisten aan meedoen, roept iedereen op om de gemeente aan die belofte te herinneren en zowel de gemeente als het partycentrum een ... (klik hier om verder te lezen)
De stilte over de terreuraanslaag in het Duitse Halle is veelzeggend
10 oktober 2019
Extreemrechts zaait dood en verderf, en het krijgt de motieven, de ideologische legitimatie aangereikt door de media en de politiek, altijd vol begrip voor dit tuig, de "kritische burgers" in een ... (klik hier om verder te lezen)
Sollicitant wordt vooral op basis van migratieachtergrond gediscrimineerd
09 oktober 2019
Mensen met een migratieachtergrond hebben nog altijd minder kans om iets terug te horen na een sollicitatie, terwijl discriminatie op basis van leeftijd tussen 2015 en 2019 niet langer significant ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
NOV
03
2019
Naar een inclusief Sinterklaasfeest
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
12:30u
NOV
14
2019
Emancipating History 2: Zwarte Piet-Debat: Toen en Nu
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
20:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.

Als witte moeder van bijna witte kinderen vind ik dat zij en anderen ook verschoond moeten blijven van racistische stereotypen als Zwarte Piet
Sunny Bergman
Nederlandse documentairemaker, filmregisseur, schrijver, scenarioschrijver, actrice, programmamaker, verslaggever en activiste
.
.

Niemand wil een racist genoemd worden, maar ja, we willen wel met 5 december een kwetsend feestje vieren
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.
.

Als er te veel mensen zijn die zich door Zwarte Piet gekrenkt voelen, is het niet meer het leuke feest
Linda de Mol
Actrice en televisiepresentatrice
.