NL
.
No pot yu nyan mofo fu taki
Als in The Matrix staren ze zich blind op de identiteit die ze moesten aannemen na de slavernij en op de religie die hen is opgedrongen.
NIEUWS
Wie beschermt hen tegen de politie?
14 juli 2019
'In Nederland is iedereen gelijkwaardig, als je je aanpast en gedraagt", zo vertelde de Turks-Nederlandse Nayil afgelopen week aan NRC, een van de gedupeerden van de toeslagenaffaire waarbij de ... (klik hier om verder te lezen)
Politie kan niet langer toekijken, Minister moet ingrijpen
14 juli 2019
Opnieuw spreken klokkenluiders zich uit over racisme, intimidatie en machtsmisbruik.

Wat is er gebeurd
Twee weken geleden schreef een teamchef Fatima uit Leiden op haar Instagram account dat ... (klik hier om verder te lezen)
Intimidatie bij politie - en de top kijkt weg
13 juli 2019
Weet u wat ik het schokkendst vind in het NRC-verhaal over politiecoach Carel Boers die aan de bel trekt over het racisme, seksisme en de homofobie bij de politie waaraan door de leiding niets wordt ... (klik hier om verder te lezen)
Ontloop het nemen van verantwoordelijkheid niet
12 juli 2019
Amsterdam maakt eindelijk aanstalten om excuses te maken voor haar slavernijverleden. Geen gekke gedachte: de stad was onder meer aandeelhouder van de Sociëteit van Suriname en heeft op ... (klik hier om verder te lezen)
No pasarán: tegen racisme bij De Lijn
12 juli 2019
Als ouder zeg je dan: 'Laat ons een klacht indienen'. Je vraagt of er namens de directie van De Lijn maatregelen genomen worden, zodat het niet meer gebeurt.

Maar de directie blijft stil. ... (klik hier om verder te lezen)
Steunactie voor Gilly Emanuels bij rechtszaak tegen racistische jongeren
11 juli 2019
Gilly Emanuels is niet alleen het slachtoffer geworden van de racistische terreur van een groep buurtjongeren in Hilversum, maar ook van het institutionele racisme van het Openbaar Ministerie. Want ... (klik hier om verder te lezen)
Agressieve islamofobe, racistische en seksistische reacties laten zien hoe erg dit genormaliseerd is in Nederland
10 juli 2019
Fatima Elatik deelde gisteren op Twitter een aantal screenshots van reacties op een foto van Ugbaad Killinci, PvdA-raadslid in Emmen. De foto was op Facebook geplaatst door de Utrechtse PVV, met ... (klik hier om verder te lezen)
Herstelbetalingen voor de slavernij zijn terecht én achterstallig
06 juli 2019
Je kon erop wachten, natuurlijk, de protesten van de reactionaire witte mannen tegen alleen al het idee dat Nederland excuses zou moeten maken voor zijn slavernijverleden. Uiteraard zijn het vooral ... (klik hier om verder te lezen)
NMBS onderzoekt racisme en nazigroet bij Securail
06 juli 2019
Er is sprake van racistische gezangen en nazibegroetingen in de lokalen van Securail, de interne veiligheidsdienst van de spoorwegen. Die feiten zouden dateren van de dag van de verkiezingen. Twee ... (klik hier om verder te lezen)
Minderhedenforum pleit voor nieuwe praktijktesten in Brussel
05 juli 2019
Het Minderhedenforum pleit donderdag voor nieuwe, hervormde praktijktesten om de discriminatie op de Brusselse arbeidsmarkt aan te pakken. Uit een onderzoek van view.brussels bleek dat Brusselaars ... (klik hier om verder te lezen)
Kick Out Zwarte Piet krijgt op alle punten gelijk van bezwarencommissie Den Helder
03 juli 2019
Kick Out Zwarte Piet en Mick Kemeling zijn blij dat hun bezwaar op alle punten gegrond is verklaard. Burgemeester Schuiling erkent op advies van zijn bezwaarcommissie dat de beperkingen die hij had ... (klik hier om verder te lezen)
Gevangenis- en taakstraffen voor geweld Sinterklaasintocht Eindhoven
03 juli 2019
Veertien mannen zijn veroordeeld tot taakstraffen tot 160 uur voor geweldpleging tegen een anti-Zwarte Piet-demonstratie. Een van hen moet daarnaast twee weken de cel in. De rechter stelt dat het ... (klik hier om verder te lezen)
Den Helder perkte protest tegen Zwarte Piet onterecht in
02 juli 2019
Burgemeester Koen Schuiling (VVD) is in de fout gaan door actiegroep Kick Out Zwarte Piet in november beperkingen op te leggen bij een geplande demonstratie in Den Helder. De demonstratie ... (klik hier om verder te lezen)
Excuses voor het slavernijverleden: stap vooruit, of lege woorden?
02 juli 2019
Een meerderheid in de gemeenteraad van Amsterdam wil volgend jaar formele excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Wat is de waarde van zulke excuses, en welke stappen moeten er genomen worden ... (klik hier om verder te lezen)
Stilte
30 juni 2019
Ik eis niet veel. Slechts hetzelfde respect. En die paar minuten stilte. En bezinning. Van 4 mei. Ik hoef geen parade. Houd je bloemen maar. Dat hele feestje waaraan Nederland betaalt. Om het moment ... (klik hier om verder te lezen)
Diversiteit moet de norm worden, bericht de NOS maar blijft zelf wit
30 juni 2019
In januari 2018 waren van de 196 medewerkers in leidinggevende functies of werkzaam op televisie en radio als presentator er niet minder dan 188 wit en van oer-Hollandse huize

'Diversiteit moet ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Waarom Zwarte Piet niet kan? We hebben het hier over witte mensen die zich zwart schminken, een kroespruik opzetten, hun lippen rood en dik maken.
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.
Een kinderfeest kan natuurlijk een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren. Zwarte Piet verdient een make-over. Maak van hem een kleurrijke of bonte piet: iedereen tevreden
Peter R. de Vries
Decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever en heeft zich ontwikkeld tot een TV-persoonlijkheid die volop deelneemt aan het maatschappelijk debat
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.
.
Als niemand Zwarte Piet dan wil, of heel veel mensen niet, dan doen we het gewoon niet. En die kinderen merken er echt niets van.
Robert ten Brink
Nederlands televisiepresentator ooit begonnen als acteur. Als presentator bekend van Jeugdjournaal, Lingo, All You Need Is Love, Laat Ze Maar Lachen, Lotto Weekend Miljonairs en Holland's Got Talent.
.