NL
.
Disproportionaliteit in sancties ruikt naar racisme bij KU Leuven
Er worden wat ggo-aardappelen uit de grond getrokken: ontslag. Een zwarte student sterft tijdens doop: schrijf paper... en kom erna bij KUL werken.
NIEUWS
Nog amper Black Lives Matter in je tijdlijn? 'Stilte voor de storm'
05 augustus 2020
Het is net als met het opruimen van een huis. Als iemand halverwege komt kijken, zegt die: het was van tevoren beter dan nu. Maar als je doorzet, heb je op het eind een splinternieuw huis. Daarmee ... (klik hier om verder te lezen)
Ontsla en bestraf de betrokken agenten
05 augustus 2020
Voor de uitlatingen die vijf agenten in februari 2019 deden in een besloten whatsappgroep, worden zij niet strafrechtelijk vervolgd. Dat besloot het Openbaar Ministerie op basis van onderzoek. Er ... (klik hier om verder te lezen)
Zij geven docenten een spoedcursus ‘racisme’
05 augustus 2020
Twintig Amsterdamse leerkrachten - die zichzelf kunnen aanmelden - zullen op basis van wetenschappelijke literatuur van onder andere Philomena Essed, Gloria Wekker en Sut Jhally leren wat racisme is, ... (klik hier om verder te lezen)
Oud-rector Torfs scherp voor KU Leuven in zaak-Reuzegom: 'Universiteit is tekortgeschoten en zou zich beter herpakken'
04 augustus 2020
Volgens Torfs had men moeten onderzoeken of de student Sanda Dia, die buitenlandse roots heeft, al dan niet het slachtoffer is geworden van racisme. “Ik zeg niet dat het zo is, maar het had ... (klik hier om verder te lezen)
Black Lives Matter mondkapjes waarvan de winst 100 gedoneerd wordt aan Stichting Nederland Wordt Beter
03 augustus 2020
Wij willen dat iedereen gelijke kansen en mogelijkheden krijgt, ongeacht geslacht, geaardheid, kleur of achtergrond. Wij zijn voor diversiteit en inclusie, en wij zijn tegen elke vorm van ... (klik hier om verder te lezen)
Beeld Leopold II aan Afrikamuseum in Tervuren opnieuw beklad
03 augustus 2020
Het beeld van de vroegere Belgische koning Leopold II aan het Afrikamuseum in Tervuren is opnieuw besmeurd, wellicht door activisten van de Black Lives Matter-beweging.

"Het is al de derde keer dit ... (klik hier om verder te lezen)
‘De dader van El Paso vond zichzelf ook geen racist’
03 augustus 2020
Racistisch gemotiveerde aanslagen, zoals de schietpartij in El Paso van een jaar geleden, staan niet op zichzelf, betoogt Sander Philipse. De retoriek erachter klinkt door in de media en politiek - ... (klik hier om verder te lezen)
Binnenkort organiseert KOZP 'town hall meetings'
02 augustus 2020
Vandaag is het precies twee maanden geleden dat de historische #BlackLivesMatter demo op de Dam in Amsterdam plaatsvond.

KOZP organiseerde het eerste #BlackLivesMatterNL protest op de Dam en was ... (klik hier om verder te lezen)
2020 is ons jaar
02 augustus 2020
Durf er eens anders naar te kijken

2020 is niet het jaar dat we hadden verwacht

2020 is niet het jaar dat we wilden

Maar het werd wel het jaar waarin

De issues van zwarte mensen mainstream ... (klik hier om verder te lezen)
BLM
30 juli 2020
Als Ewald Engelen zoveel van Black Lives Matter weet dat hij het niet eens kan spellen. Black Lives Matter: "de VS en 'westerse' landen zijn als geheel racistisch, inclusief al die zogenaamd ... (klik hier om verder te lezen)
Het n-woord is racistisch
29 juli 2020
Nog één keer: Het n-woord is niet 'kwetsend', het is racistisch. Het is geen 'overgevoeligheid' van zwarte mensen, het is geweld van witte mensen. Onderzoek waarom jij ... (klik hier om verder te lezen)
Pan-Afrikaanse activisten leggen klacht neer tegen AfricaMuseum en Belgische staat
28 juli 2020
'Het AfricaMuseum is een koloniaal instituut. Mensen betalen hier twaalf euro voor een ticket voor een museum met een koloniaal oeuvre en niets van de opbrengst gaat naar Afrika?'

Het ... (klik hier om verder te lezen)
Anti-zwart racisme is duidelijk een systeem dat voortkomt uit het koloniale verleden
27 juli 2020
De groepjes zwarte jongens die worden geweigerd in de rij voor de club. De witte mensen die wel in de Amsterdamse crêperie worden geholpen, terwijl zwarte klanten te horen krijgen dat de ... (klik hier om verder te lezen)
Meldpunt Discriminatie: antizwart racisme is alledaags, overal én onderbelicht
27 juli 2020
Het is een onder­belichte vorm van discriminatie die te weinig aandacht krijgt van onderzoekers en instanties: antizwart racisme. Daarvoor waarschuwt het Meldpunt Discriminatie regio ... (klik hier om verder te lezen)
Jerry Afriyie: Moeten er doden vallen om van Sinterklaas een feest voor alle kinderen te maken?
26 juli 2020
In Den Haag is een tribunaal waar zwarte machthebbers worden berecht. Hoe zit het dan met de misdaden van witte Westerse leiders, zoals George Bush of Donald Trump? En als we het hebben over het ... (klik hier om verder te lezen)
‘Jij kunt het verschil maken voor een antiracistisch Amsterdam’
23 juli 2020
Als je ons de afgelopen jaren de straat op hebt zien gaan, was dat met als enige doel om te bouwen aan een samenleving waarin iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft. Ons Amsterdam is de ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.

Als het een kinderfeest is en kinderen zien geen kleur, wat is dan het probleem?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.

Als witte moeder van bijna witte kinderen vind ik dat zij en anderen ook verschoond moeten blijven van racistische stereotypen als Zwarte Piet
Sunny Bergman
Nederlandse documentairemaker, filmregisseur, schrijver, scenarioschrijver, actrice, programmamaker, verslaggever en activiste
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.