NL
.
De zeven mythes van Nieuw Rechts
Wat Nieuw Rechts ook beweert, identiteitspolitiek is de absolute kern van haar ideologie. En wel de identiteitspolitiek van de dominante groep. Een identiteit die ze cultureel noemt, maar zoveel mogelijk biologisch definieert.
NIEUWS
Hoofd van hondenbrigade Brusselse politie onder vuur voor racisme
23 mei 2018
De commissaris van de hondenbrigade van de Brusselse zone Zuid is woensdag overgeplaatst na een klacht over antisemitisme, racisme, homofobie en seksisme. Dat zegt Joël Rubinfeld, voorzitter van ... (klik hier om verder te lezen)
'Onderzoek migratiewetten op discriminatie'
22 mei 2018
38 organisaties die strijden tegen discriminatie hebben een 'coalitie voor een interfederaal actieplan tegen racisme' opgericht. Vandaag stelt het collectief haar actieplan voor in de ... (klik hier om verder te lezen)
'Terwijl moslimjongeren homofobie wordt aangepraat, wordt homo’s islamofobie aangepraat'
22 mei 2018
De negatieve attitudes van jongeren met een migratieachtergrond, en moslimjongeren in het bijzonder, tegenover holebi's zijn wel vaker een punt van discussie. Aan de vooravond van The Belgian ... (klik hier om verder te lezen)
De vragen waar Francken niet op wilde antwoorden
22 mei 2018
"..., maar minder bij de Marokkaanse, Congolese of Algerijnse? Of is dat te aangebrand?" Is het niet duidelijk dat Francken zulke opmerkingen systematisch poneert om racisme te normaliseren en een ... (klik hier om verder te lezen)
Racisme bestrijd je niet met voornemens alleen
22 mei 2018
'We zijn er vast van overtuigd dat de hinderpalen voor de uitbanning van raciale discriminatie en voor de verwezenlijking van raciale gelijkheid voornamelijk te maken hebben met een gebrek aan ... (klik hier om verder te lezen)
Onderzoek naar slavernijverleden en vooroordelen in lesmateriaal
21 mei 2018
Het stadsbestuur laat onderzoek doen naar lesmateriaal dat gebruikt wordt op Amsterdamse scholen. Aanleiding is een discriminerende leesmethode voor kinderen op de basisschool.

Vorig jaar bleek dat ... (klik hier om verder te lezen)
'N-VA is racistisch en homonationalistisch'
20 mei 2018
Het plan van Demir wordt racistisch en homonationalistisch genoemd. "Dit plan stelt een racistische en homonationalistische politiek voor. Het document schildert op verschillende plaatsen de ... (klik hier om verder te lezen)
Dwarsliggers
19 mei 2018
Deze week maakte activist Jerry Afriyie via sociale media bekend dat hij definitief zijn beveiligerspas kwijt is - en dus zijn werk. Afriyie had zich in 2014 tegen zijn arrestatie tijdens een ... (klik hier om verder te lezen)
Bizarre communicatie vol onwaarheden van parket over dood Mawda roept vragen op
19 mei 2018
"Dit is het resultaat van een proces dat al een tijd aan de gang is en de migranten criminaliseert. Jambon en Francken hebben dat proces in gang gezet met termen zoals 'opkuisen'. Toen de ... (klik hier om verder te lezen)
Stichting Nederland Wordt Beter op bezoek in verschillende scholen voor een zwarte-piet-vrij Nederland!
18 mei 2018
Deze week heeft Stichting Nederland Wordt Beter op verschillende scholen in Nederland gastlessen en presentaties verzorgd over zwarte piet en het slavernij- en koloniale verleden van Nederland. Veel ... (klik hier om verder te lezen)
Praten met mensen die je haten
18 mei 2018
Sinds de allereerste keer dat ik in de media verscheen, krijg ik haatmail. Ik ben daarin geen uitzondering. Letterlijk iedereen die ooit met zijn snoet op tv verscheen, heeft het meegemaakt. Gemene ... (klik hier om verder te lezen)
Korpschef Akerboom staat racisme toe
18 mei 2018
Wat is er gebeurd
Weet je nog de agent die zijn broertje hielp met het doen van aangifte van oplichting? Hij werd gekleineerd door een brigadier ("je werkt zeker net zoals je vader bij de ... (klik hier om verder te lezen)
Peuter op de vlucht door België stierf toch door politiekogel
18 mei 2018
Een peuter die gisteren bij Bergen in België om het leven kwam bij een achtervolging door de politie, blijkt toch te zijn geraakt door een kogel. De jonge vluchtelinge van 2 is daardoor ... (klik hier om verder te lezen)
Jerry Afriyie is zijn baan als beveiliger definitief kwijt
17 mei 2018
Ik ben mijn baan als beveiliger definitief kwijt! Zoals velen van jullie weten, werd in 2015 mijn beveiligingspas ingetrokken, waardoor ik mijn baan als beveiliger niet meer kan uitoefenen. ... (klik hier om verder te lezen)
Aangehouden advocaat: noodbevel Rotterdam was totaal onduidelijk
17 mei 2018
Hij wilde wel eens meemaken hoe het is als Zwarte Pietactivist tijdens een sinterklaasintocht. Daarom besloot advocaat Michiel Pestman vandaag met zijn cliënt Jerry Afriyie mee te gaan naar ... (klik hier om verder te lezen)
'De geschiedenis van zwart Nederland begint niet bij slavernij.'
17 mei 2018
Middenin het kolkende debat rond racisme, slavernijverleden en identiteit werkte Bijnaar aan een praktische benadering: een lespakket rond de beeldvorming van Afrika.

U dacht: ik ga het 'zwarte ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
JUN
01
2018
1 juni, Amsterdam: opening van Keti koti-maand met herdenkingstocht
Paleis op de Dam,Dam, Amsterdam
14:30u
JUN
21
2018
Lezing van Marjan Boelsma over de witte steun aan de zwarte anti-apartheidsbeweging
Doorbraak-kantoor, Vrijplaats, Middelstegracht 36, Leiden
20:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.
.

Niemand wil een racist genoemd worden, maar ja, we willen wel met 5 december een kwetsend feestje vieren
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.