NL
.
Jerry Afriyie: 'Ik verantwoord me wel bij de volgende generaties'
Ik ken niemand die wanneer hij of zij geopereerd moet worden, genoegen neemt met een pleister
NIEUWS
Zeker na vandaag: Kom morgen in actie in Tilburg!
17 november 2018
Beste strijders,

Hoe gaat het met iedereen? We hebben een zware dag achter de rug en er zijn veel onacceptabele dingen gebeurd. Het recht op demonstratie is op vele plekken ingeperkt of simpelweg ... (klik hier om verder te lezen)
Oproep aan burgemeesters: toon leiderschap
17 november 2018
In een flink aantal steden was de overheid onvoldoende voorbereid met als gevolg dat demonstranten die zich aan alle regels hielden toch niet of nauwelijks konden demonstreren. Zij hadden daarbij ... (klik hier om verder te lezen)
Racistische en gewelddadige pro-Pieters opgepakt in Eindhoven
17 november 2018
In Eindhoven zijn zes pro-Zwarte Piet-activisten aangehouden tijdens de Sinterklaasintocht. Slechts het topje van de ijsberg, aldus burgemeester John Jorritsma die het ‘buitensporig’ ... (klik hier om verder te lezen)
Kick Out Zwarte Piet Solidariteitsfonds 2018-2019
17 november 2018
Elk jaar gaan meer mensen in november en december de straat op om zich in te zetten voor een inclusief Sinterklaasfeest. In 2018 hebben we mede door de bijdragen van meer dan 400 donateurs in meer ... (klik hier om verder te lezen)
Robin van der Haak: 'Zwarte Piet is Racisme', 'Zwarte Piet is Zwart verdiet', 'Mijn huid, mijn haar, zijn geen kostuum'
17 november 2018
Ik wil even laten weten dat ik ok ben. Ik heb geprotesteerd bij de Zaanse Schans. De politie heeft ons goed binnengeloodst op de b-locatie, anders dan andere steden waar vreedzame protesteerders ... (klik hier om verder te lezen)
Den Helder perkt demonstratierecht anti zwarte piet-betogers in
17 november 2018
Lokaal bestuur heeft geen lessen geleerd in Dokkum

Een KOZP-bus op weg naar Den Helder om vreedzaam te demonstreren tegen zwarte piet is om 10 uur door de politie tegengehouden bij het AZ-stadion in ... (klik hier om verder te lezen)
Onrust bij intocht van de Sint: angst, woede en een strafrechtelijk onderzoek
17 november 2018
Het ging dit weekend meer om recht en ruimte om te demonstreren, dan om de man in kwestie en zijn al dan niet gekleurde helpers. In Nijmegen zag Kick Out Zwarte Piet (KOZP) af van de ... (klik hier om verder te lezen)
Middelburg huurt roetveegpieten in na klachten over discriminatie
17 november 2018
Het plaatselijke sinterklaascomité vindt het niks, maar de gemeente Middelburg huurt zaterdag tijdens de intocht enkele roetveegpieten in na klachten over discriminatie.

Studenten van ... (klik hier om verder te lezen)
Spanningen rond intocht Sinterklaas
17 november 2018
De intocht van Sinterklaas is zaterdag niet overal vlekkeloos verlopen. Hoewel het in Zaandam, bij de landelijke intocht, rustig bleef, werden onder andere in Rotterdam, Eindhoven en Leeuwarden ... (klik hier om verder te lezen)
Verschillende extreem-rechtse pro-pieters opgepakt tijdens Sinterklaasintocht
17 november 2018
Sinterklaas is vandaag aangekomen in Nederland. Op verschillende plekken in Nederland wordt gedemonstreerd door mensen die voor of tegen Zwarte Piet zijn. Verschillende demonstranten zijn ... (klik hier om verder te lezen)
Hoe zijn de demonstraties bij intochten zaterdag verlopen?
17 november 2018
De aangekondigde demonstraties van Kick Out Zwarte Piet hebben tot gewelddadige extreem-rechtse tegenacties geleid. Inmiddels zijn zeker elf mensen opgepakt, onder wie zes relschoppers in ... (klik hier om verder te lezen)
Jerry King Luther Afriyie: 'Dit is pesten en dat moet stoppen'
16 november 2018
Het is ongehoord dat als een zwart persoon bezwaar maakt, mensen een ander zwart persoon zoeken die het anders ziet om het ongelijk van de eerste aan te tonen. Het is als in een klas waar gepest ... (klik hier om verder te lezen)
Anti-Zwarte-Piet-activisten staken gepland vreedzaam protest na geweldsdreiging en intimidatie van extreem-rechtse Zwarte-Piet-aanhangers
16 november 2018
Een voorgenomen protest in Nijmegen tegen de racistische Zwarte Piet-figuur is door de organisatoren afgeblazen vanwege een golf aan bedreigingen. De Gelderlander meldde dinsdag dat een groep ... (klik hier om verder te lezen)
Wees solidair met Kick Out Zwarte Piet en onderteken deze open brief!
16 november 2018
Afgelopen dinsdag verscheen in De Telegraaf een hetzerig en leugenachtig artikel van de extreem-rechtse Wierd Duk en zijn collega Marcel Vink. Met dat verschrikkelijke stuk riooljournalistiek werden ... (klik hier om verder te lezen)
De strijd van KOZP gaat ons allemaal aan
16 november 2018
De rechtse en extreem-rechtse media vallen over elkaar heen om het gecoördineerde geweld tegen antiracisten onderweg naar de Sinterklaasintocht in Dokkum vorig jaar te legitimeren. Antisemitisme ... (klik hier om verder te lezen)
Aboutaleb treedt grondrechten voor de zoveelste maal met de voeten en perkt demonstratierecht in
16 november 2018
Kick Out Zwarte Piet is boos dat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb hen morgen bij de intocht in Rotterdam op afstand zet. ,,We staan op 200 meter. Kijken tegen de ruggen van het publiek ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
NOV
18
2018
Kom in actie voor een inclusieve Sinterklaasintocht in Tilburg
https://www.facebook.com/events/703633983329694/
11:30u
DEC
10
2018
Documentaire Verdacht te zien op de beeldbuis
Televisie: KRO-NCRV 2Doc
21:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Je bewijst mensen die zich gediscrimineerd voelen geen dienst door zo hardnekkig vast te houden aan die zwarte Zwarte Piet
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.
.

Zwarte Piet verstevigt het stereotype denken. Mensen zijn geen individuen meer, maar afsplitsingen van stereotypen
Abdelkader Benali
Marokkaans-Nederlandse schrijver en TV-presentator
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.
.
Zwarte Piet als onderdeel van het Sinterklaasfeest kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Internationaal Kinderrechtenverdrag
De Kinderombudsman (Nederland)
.