NL
.
Moet het nu altijd over kleur gaan?
Nu steeds meer mensen van kleur zich beginnen roeren in gesprekken over kleur, wordt onze realiteit niet alleen ontkend maar zelfs tegen ons gebruikt.
NIEUWS
Advocaat Jebbink: Bezwaar maken sepot 02 en/of schadevergoeding
17 februari 2018
Het openbaar ministerie erkent dat de massa-arrestatie in 2016 in Rotterdam van anti-zwartepietdemonstranten onterecht was. Inmiddels hebben de eersten van hen bericht ontvangen van het ... (klik hier om verder te lezen)
Afrikaanse Belgen over Black History Month: 'Het is alsof België over ons koloniaal verleden in een coma ligt'
17 februari 2018
"Black History Month" vindt jaarlijks plaats in februari. In België leven naar schatting 250.000 Belgen met Afrikaanse roots. VRT NWS stelt vier van hen aan u voor: ze vertellen over wat de ... (klik hier om verder te lezen)
18 maart, Amsterdam: demonstratie 'geen racisme in de raden'
16 februari 2018
"Nederland verhardt. Mensen die hier al decennia wonen, worden als bedreiging neergezet. Werkzoekende jongeren worden op basis van hun achternaam afgewezen. En er zou in ons land geen plek zijn voor ... (klik hier om verder te lezen)
Zebra Piet als vervanger van Zwarte Piet
14 februari 2018
De kinderen hebben dinsdag een petitie aangeboden aan burgemeester Geert van Rumund en wethouder Lara de Brito. Ze vragen daarin om voortaan Zebra Pieten te gebruiken bij de intocht in ... (klik hier om verder te lezen)
Links en de identiteitspolitiek: antwoord aan Engelen
14 februari 2018
Ewald Engelen wil de aandacht voor gediscrimineerde groepen nog verder verminderen. Minister Kajsa Ollongren had in Engelens optiek Thierry Baudets racisme niet aan de orde moeten stellen. Maar stel ... (klik hier om verder te lezen)
Piratenpartij: 'Geen racisten in de raad!'
13 februari 2018
Er heerst een maatschappelijk klimaat waarin kritiek op extreem-rechts bij voorbaat verdacht is, Op 18 maart ga ik demonstreren. Voor een stad waar alle Amsterdammers, ongeacht hun kleur, gender, ... (klik hier om verder te lezen)
De anti-Zwarte-Piet-beweging is absuluut tegen geweld
09 februari 2018
Wij zijn absoluut tegen geweld. Tegenstanders van verandering zoals de Telegraaf en sommige politieke partijen zouden maar al te graag willen dat de anti-Zwarte-Piet-beweging gewelddadig zou zijn. ... (klik hier om verder te lezen)
Joseph Goebbels achter de knoppen bij Facebook? Mitchell Esajas's Facebook account voor de 3e maal in een jaar geblokkeerd.
09 februari 2018
Wat is er mis met Facebook? NUC-medeoprichter Mitchell Esajas' Facebook account werd voor de 3e maal in een jaar geblokkeerd voor 30 dagen omdat hij een kritische post online zette over racisme ... (klik hier om verder te lezen)
Eerste feestwinkel stopt met zwart geschminkte Zwarte Piet
07 februari 2018
Feestkleding 365 doneert volledige opbrengst kostuums aan goed doel.

Eigenaar José Cabrera besloot in te grijpen na het zien van de veelal beledigende commentaren die bij de poll werden ... (klik hier om verder te lezen)
"Etnische kloof in het onderwijs is onacceptabel"
07 februari 2018
De 26-jarige IT-consultant Rihab Hijjaji maakt zich zorgen over het lot van leerlingen met een migratieachtergrond.  "Nergens in de geïndustrialiseerde landen is er een groter verschil ... (klik hier om verder te lezen)
Philomena Essed: 'Mijn drijfveren zijn niet persoonlijk'
07 februari 2018
'Entitlement racism' is racisme onder de noemer 'vrijheid van meningsuiting'. Ik volg de actualiteiten in Nederland op de voet, bekijk altijd eerst de Nederlandse kranten online, ... (klik hier om verder te lezen)
De diversiteit van Zwart, cultuur en biologie
06 februari 2018
Het uitvlakken van diversiteit is, zoals zo veel racistische praktijken, een oude Nederlandse traditie. Zo wordt een Surinaamse achtergrond in Nederland al snel eenduidig, terwijl het nogal ... (klik hier om verder te lezen)
Migratieachtergrond, sociaal-economische leefstituatie en geslacht doorslaggevend bij het krijgen van een B-attest, minister van onderwijs Crevits: 'la la la la lalalala'
05 februari 2018
1. Wat achterhaalden de onderzoekers?
Aan het laatste rapport van een schooljaar is altijd een attest verbonden, met als doel een leerling verder te begeleiden in zijn of haar schoolcarrière. ... (klik hier om verder te lezen)
Slavernijverleden: nieuw montuur, oude glazen
04 februari 2018
Mainstream wit-Nederland heeft een nieuwe slogan: ‘We moeten het verleden niet veroordelen met de bril van nu’. Het is, zoals te verwachten, in essentie niet veel meer dan een ... (klik hier om verder te lezen)
'Het is 2018, en zeggen dat je geen racisten in je raad wil, is een controversiële uitspraak geworden'
03 februari 2018
Tien jaar van links paniekvoetbal werd de afgelopen week in een politieke klucht gepresenteerd. De Amsterdamse PvdA, Partij voor de Dieren en SP waren namelijk zo bang voor de rechtse ... (klik hier om verder te lezen)
De boodschap van witte suprematie en privilege in de algemene media bij eender welke terreuraanslag
03 februari 2018
Op 3 februari vond een terreuraanslag plaats op minstens 6 willekeurige zwarte personen in centraal Italië. Wat opvalt in de nieuwsberichtgeving van de algemene pers is dat:
1) nergens het ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
FEB
25
2018
De Verzwegen Geschiedenis van Anton de Kom
Vereniging Ons Suriname - The Black Archives, Zeeburgerdijk 19a, Amsterdam
18:30u
MAA
18
2018
Demonstratie comite 21 maart: geen racisme in de raden!
De Dam, Amsterdam
13:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.
.

Als er te veel mensen zijn die zich door Zwarte Piet gekrenkt voelen, is het niet meer het leuke feest
Linda de Mol
Actrice en televisiepresentatrice
.
.

De Nederlandse Publieke Omroep kan er niet aan voorbij dat sommigen Zwarte Piet als kwetsend en racistisch zien
Erik van Muiswinkel
Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.