NL
.
Sylvana Simons spreekt, de Amsterdamse gemeenteraad gaat door het lint
Zoals een roedel wilde honden belaagt de Amsterdamse gemeenteraad, Simons
NIEUWS
Rondetafelgesprek in Eindhoven over Sinterklaasintocht zonder Zwarte Piet
17 maart 2019
Op 23 maart organiseert Eindhoven kan het: Sinterklaasfeest voor iedereen. een constructieve bijeenkomst om te praten over de toekomst van het Sinterklaasfeest in Eindhoven: een inclusieve viering ... (klik hier om verder te lezen)
De olifant in de kamer
17 maart 2019
Ook in Nederland hebben moslims steeds meer te vrezen voor hun veiligheid omdat de mainstream media al jaren (en steeds meer) podium bieden aan haat tegen moslims. Omdat Tweede Kamerleden ... (klik hier om verder te lezen)
Over een lynchmob, over een column, over aangiftes en over solidariteit
17 maart 2019
Maandag, 11 maart 2019. Een agressieve menigte in Urk belaagt Soufyan, een 18-jarige jongen - van Marokkaanse afkomst, in Urk geboren - en zijn gezin. Waarom?

Lynchmob

Versie één: ... (klik hier om verder te lezen)
Wat als het omgekeerde zich had afgespeeld?
16 maart 2019
Stel je eens voor dat de rollen in Urk waren omgedraaid. Dat een wit gezin binnenin hun private woning belaagd werd door tientallen Marokkaanse jongeren. Stel je eens voor welke wending de ... (klik hier om verder te lezen)
Zestien mensen mogen sinterklaasintocht in Eindhoven niet bijwonen
15 maart 2019
Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft zestien personen een gebiedsverbod opgelegd. Zij mogen de officiële sinterklaasintochten in 2019 en 2020 niet bijwonen. De personen waren in 2018 ... (klik hier om verder te lezen)
Fragment boek 'Racisme: Over wonden en veerkracht'
15 maart 2019
In haar pas verschenen boek Racisme: Over wonden en veerkracht pleit Naima Charkaoui voor meer slachtoffercultuur. We moeten racisme blijven aanklagen, maar het valt haar op dat we het nooit over de ... (klik hier om verder te lezen)
Passief diversiteit omarmen is niet genoeg
15 maart 2019
Het probleem wanneer men diversifieert, is dat men nog steeds focust op één type “diversiteit”. Zoals hoe de poster child voor ‘feminisme’ de witte, ... (klik hier om verder te lezen)
Het racistische geweld in Urk is gevolg van racistische polarisators en de media die hen keer op keer een podium geven
14 maart 2019
Marokkaans gezin wordt thuis racistisch aangevallen en het ziekenhuis in mishandeld door 100 witte Urkers en "de media" heeft het over ongeregeldheden.

Het racistische geweld in Urk is mede mogelijk ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom het racistisch PVV verboden moet worden: groep van 100 racistische jongeren voert pogrom uit bij Marokaans gezin thuis
14 maart 2019
Op Urk zijn maandagavond tientallen jongeren het huis van een Nederlands-Marokkaans gezin binnengedrongen en hebben daar de 18-jarige zoon aangevallen. De moeder werd tegen de grond gewerkt en ook de ... (klik hier om verder te lezen)
Racistische scheldpartijen bij aanval op Marokkaans-Nederlands gezin Urk
14 maart 2019
Het gezin Boukhizzou in Urk dat maandagavond werd aangevallen door tientallen gewelddadige en racistische jongeren is de schrik nog steeds niet te boven. De moeder vertelt in de voormalige nazikrant ... (klik hier om verder te lezen)
24 maart anti-racisme manifestatie: 'Kom de deur uit, ook al is het je eerste keer'
14 maart 2019
Eeuwen van witte superioriteitswaan van zich afzetten, het is niet eenvoudig. Laten we dus maar beginnen met aandachtig te luisteren naar de slachtoffers. De laatste jaren hebben verschillende mannen ... (klik hier om verder te lezen)
Jerry Afriyie - voorman van Kick Out Zwarte Piet - spreekt in Groningen tegen racisme en discriminatie
14 maart 2019
Jerry Afriyie, voorman van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet, is zondag 17 maart een van de sprekers tijdens een demonstratie in Groningen tegen racisme en discriminatie.

De bijeenkomst op de Grote ... (klik hier om verder te lezen)
‘Verdacht’, pijnlijke getuigenissen over etnisch profileren
14 maart 2019
Op 28 maart organiseren De Roma, Amnesty International, Uit De Marge en Kif Kif een interactieve avond rond etnisch profileren. Tijdens deze avond wordt ook Verdacht vertoond, een film met ... (klik hier om verder te lezen)
'Maar dat mag je niet zeggen'
12 maart 2019
Al dat hyperbolische getier werkt vooral op m'n lachspieren. De verontwaardigde heerschappen mogen nog steeds alles zeggen. Wat ze kwijt zijn is niet hun recht om eender wat te zeggen, om eender ... (klik hier om verder te lezen)
N.g.rin
11 maart 2019
Ik was diep verbaasd en beledigd dat onlangs iemand het lef had mij een n.g.rin te noemen. Hij vroeg verbaasd waarom ik liever een zwarte vrouw genoemd wil worden in plaats van een n.g.rin.

Ik ... (klik hier om verder te lezen)
Noem me geen n.g.r
10 maart 2019
Niemand heeft me ooit recht voor mijn raap een n.g.r genoemd, maar ik heb altijd geweten dat ik het niet accepteerde. Ik ken een paar mensen die zichzelf gewoon n.g.r (laten) noemen, maar ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
MAA
23
2019
Demonstratie tegen racisme
Dam, Amsterdam
14:00u
MAA
24
2019
Nationale manifestatie tegen racisme op 24 maart 2019
Noordstation, Brussel
13:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
Als niemand Zwarte Piet dan wil, of heel veel mensen niet, dan doen we het gewoon niet. En die kinderen merken er echt niets van.
Robert ten Brink
Nederlands televisiepresentator ooit begonnen als acteur. Als presentator bekend van Jeugdjournaal, Lingo, All You Need Is Love, Laat Ze Maar Lachen, Lotto Weekend Miljonairs en Holland's Got Talent.
.