NL
.
Sylvana Simons spreekt, de Amsterdamse gemeenteraad gaat door het lint
Zoals een roedel wilde honden belaagt de Amsterdamse gemeenteraad, Simons
NIEUWS
De 'grootse beschaving' van Baudet bevraagd
22 maart 2019
Baudet lijkt in zijn populistische retoriek terug te willen naar een 'glorieuze' koloniale tijd. Het trieste is dat de partij sprookjes verkoopt aan een groep mensen die zich bedreigd voelt ... (klik hier om verder te lezen)
'Het lukt mij niet om geschokt te zijn over de verkiezingsuitslag'
22 maart 2019
Lieve mensen,

Ik oefen het al sinds gisteren. Eerst voor mijn telefoonscherm, daarna voor de spiegel. Het lukte niet. Dus ben ik vanochtend extra vroeg opgestaan om te oefenen met mijn witte ... (klik hier om verder te lezen)
Extreemrechtse figuren opvoeren als expert na Nieuw-Zeeland en Baudet? VRT, u bent schaamteloos
22 maart 2019
Eén week geleden vermoordde een extreemrechtse terrorist 51 mensen in twee moskeeën. Woensdag werd de extreemrechtse Thierry Baudet met zijn partij de grootste politieke formatie van ... (klik hier om verder te lezen)
Witte mensen, de anti-racisme demo is net zo belangrijk als de Klimaatmars
22 maart 2019
Dat de aanslagen nu gebeuren, dat zou niemand moeten verbazen. Het racistische geweld in Christchurch is mede mogelijk gemaakt door de media en door journalisten, die als megafoon fungeren in het ... (klik hier om verder te lezen)
Samen aan de slag voor een inclusief Sinterklaasfeest in Eindhoven
21 maart 2019
Op zaterdag 23 maart houdt Eindhoven kan het: Sinterklaasfeest voor iedereen. een bijeenkomst om samen met belangstellenden in gesprek te gaan over een mooier Eindhoven, zonder racisme en ... (klik hier om verder te lezen)
Unia behandelde vorig jaar 11 procent meer dossiers over racisme
21 maart 2019
Het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia heeft vorig jaar 866 dossiers over racisme behandeld, 11 procent meer dan in 2017. Op 5 jaar tijd is er zelfs een stijging van 55 procent. Achter elk ... (klik hier om verder te lezen)
Strijd tegen islamofobie moet meer aandacht krijgen
21 maart 2019
Een Australische islamofobe rechtsextremist maakte een einde aan 50 mensenlevens in twee Moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Een gruwelijke massamoord gemotiveerd door vooroordelen en ... (klik hier om verder te lezen)
Media en de schietpartij in Utrecht: misselijkmakende hijgerigheid
21 maart 2019
Anonieme bronnen en wilde speculaties, alles om de kijkers vast te houden

Hoe de media met de schietpartij in Utrecht omgaan is volstrekt onverantwoordelijk. Hoewel er niets bekend was over de ... (klik hier om verder te lezen)
Aantal racismeklachten tegen Antwerpse politie licht gestegen
21 maart 2019
De dienst Klantenmanagement van de Antwerpse lokale politie heeft vorig jaar 21 klachten ontvangen over mogelijke discriminatie of racisme door politiemedewerkers, oftewel twee meer dan in 2017. Dat ... (klik hier om verder te lezen)
Armoedeporno als verdienmodel
20 maart 2019
Respectloos, koloniaal en racistisch. Een witte Luxemburgse fotograaf die zichzelf van culturele appropriatie bedient en zich Awamu Moja noemt schoot een serie modefoto’s van een wit model in ... (klik hier om verder te lezen)
Hoorzitting over het onmogelijk maken van het protest
19 maart 2019
Onderweg naar Tilburg voor een hoorzitting over het onmogelijk maken van het protest van Kick Out Zwarte Piet tijdens de intocht op zondag 18 november 2018.

Kick Out Zwarte Piet heeft een ... (klik hier om verder te lezen)
De liefde die haat niet toelaat
19 maart 2019
Speech Jerry Afriyie tijdens demonstratie 'Groningen Tegen Racisme En Discriminatie', zondag 17 maart 2019.

Goedemiddag dierbaren, vrienden, kameraden, inlichtingendienst en ... (klik hier om verder te lezen)
Quizzz! Ideeën, hou jij ze uit elkaar?
19 maart 2019
Ideeën. Zie jij het verschil?

Sommige mensen zeggen dat Wilders, Duk en Baudet dezelfde ideeën verkondigen als terroristen zoals Tarrant (aanslag Christchurch) en Breivik ... (klik hier om verder te lezen)
De omvang van etnisch profileren bij de Belgische politie
19 maart 2019
In mei 2018 werd een uitgebreid rapport gepubliceerd rond etnisch profileren bij de Belgische politie. Het maakte nog maar eens duidelijk dat het thema veel hoger op de politieke agenda moet staan. ... (klik hier om verder te lezen)
'Hulpgoederen'
19 maart 2019
Afrikaanse landen hoeven geen voedselhulp aan te nemen van het Westen omdat het hun economische markten kapot maakt. Maar het blijkt dat het voedsel ook nog eens dodelijk is. Wij moeten focussen op ... (klik hier om verder te lezen)
'Ik heb niemand horen zeggen dat het een probleem van witte mensen is'
19 maart 2019
Rapper Akala was te gast bij Goodmorning Britain en legt uit dat de vele steekpartijen in het Verenigd Koninkrijk niet aan een kleur gebonden zijn. Daarnaast gaat hij in op de vraag waarom het witte ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
MAA
23
2019
Demonstratie tegen racisme
Dam, Amsterdam
14:00u
MAA
24
2019
Nationale manifestatie tegen racisme op 24 maart 2019
Noordstation, Brussel
13:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.

Als het een kinderfeest is en kinderen zien geen kleur, wat is dan het probleem?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.

Veel mensen vinden Zwarte Piet een vernederend personage
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.