NL
.
Leidse schipper legt uit waarom hij geen roetpieten wil vervoeren bij intocht
Kanbier beweert voortdurend nadrukkelijk tegen racisme te zijn maar na doorvragen blijken zijn redeneringen toch gebaseerd te zijn op een impliciet biologisch racisme
NIEUWS
Walid zit al 8 maanden achter de tralies omdat hij onderdak bood aan vluchteling uit het Maximiliaanpark
22 juni 2018
Samen met de vrijwilligster Zakia en de twee journalistes Myriam en Anouk werd nog een vierde persoon opgepakt omdat hij humanitair werk deed voor de vluchtelingen in het Maximiliaanpark. Acht ... (klik hier om verder te lezen)
Internet volgens EU: censuurmachines en linktax
22 juni 2018
EU commissie stemt voor een contentfilter dat alles wat je op sociale media of internet zet, censureert voor je het kunt plaatsen. En wil dat je betaalt voor elke link die je plaatst. Einde vrije ... (klik hier om verder te lezen)
Met wat nu gebeurt moeten we wél herinneren aan de donkere jaren dertig!
21 juni 2018
Cijfers over het aantal vluchtelingen worden opzettelijk uitvergroot en de perceptie bij autochtonen van het aantal allochtonen is tientallen keren groter dan de werkelijkheid.

En toch is het ons ... (klik hier om verder te lezen)
Voer voor de gerijpte geest van Bart De Wever
21 juni 2018
Het getuigt van weinig logica om aan de ene kant zelf gevechtsvliegtuigen in te zetten om bommen te droppen die hele steden platbombarderen en aan de andere kant de mensen te verwijten dat ze hun tot ... (klik hier om verder te lezen)
'Alle vluchtelingen komen naar Europa' en andere misvattingen over migratie met de grond gelijk gemaakt
20 juni 2018
Op 19 juni kwam het VN-vluchtelingenrapport uit. Met 68,5 miljoen mensen op de vlucht, en daarmee 1 op de 110 mensen, zitten we aan een piek. Vandaag vluchten er dagelijks vier keer zoveel mensen dan ... (klik hier om verder te lezen)
Beste witte mensen
19 juni 2018
Gloria Wekker toonde aan dat Nederland heel wat minder ruimdenkend is dan het altijd heeft gedacht.
    
En dat stoot tegen de borst, want het schiet het zelfbeeld van ‘een ... (klik hier om verder te lezen)
Aboutaleb: de nieuwe Voltaire
18 juni 2018
De vrije keuze van Pegida, om er met de staart tussen de benen vandoor te gaan, is volgens Aboutaleb plots een schending van het demonstratierecht door antiracisten. Sterker nog, hij vindt dat mensen ... (klik hier om verder te lezen)
Verfrissende kijk vanuit een ander perspectief
18 juni 2018
'Afrikaanse migranten volgen gewoon dezelfde route als die van de Afrikaanse grondstoffen en het Afrikaanse geld: richting Europa. Afrikanen komen niet naar Europa om te profiteren van rijkdom en ... (klik hier om verder te lezen)
'Diversiteit is een graadmeter voor sociale uitsluiting'
18 juni 2018
Dat discriminatie voorkomt op de arbeidsmarkt is genoegzaam bekend. Anoniem solliciteren wordt als een oplossing aangeboden voor dit maatschappelijke probleem. Alleen al zo'n interventie getuigt ... (klik hier om verder te lezen)
Lokale intochten van Sinterklaas laten uiterst trage verschuiving naar minder blackface-pieten zien
15 juni 2018
Begin november 2017 publiceerde het Algemeen Dagblad (AD) een "pietenatlas", een kaart van Nederland waarop voorafgaand aan de lokale Sinterklaas-intochten van dat jaar te zien was welke ... (klik hier om verder te lezen)
Rutte geeft geprivilegieerde witte mannen gewoon graag een zetje
14 juni 2018
Hoe vaak zou Mark Rutte zich in zijn leven hebben ingevochten? Of Halbe Zijlstra? Stef Blok? Han ten Broeke?

Ik ben er benieuwd naar, omdat onze VVD-premier dat adviseerde aan jongeren met een ... (klik hier om verder te lezen)
Hoorzitting A7-blokkade
11 juni 2018
Hoorzitting A7-blokkade en de rol van Dokkum tijdens de landelijke intocht in 2017. Via deze weg willen wij een beroep doen op alle mensen om aanstaande donderdagmiddag naar Dokkum te komen tijdens ... (klik hier om verder te lezen)
Verblind door de VOC-mentaliteit: journalist Van Lotringen herkent satire over Balkenende niet
11 juni 2018
Gisteren sprak Martin Visser op Twitter zijn verbazing uit over een opmerkelijke passage die hij tegenkwam in het nieuwe boek "Tot hier en nu verder" van Cees van Lotringen. In die alinea citeert de ... (klik hier om verder te lezen)
Akwasi is klaar met uitleggen
10 juni 2018
Akwasi Owusu Ansah is vooral bekend als rapper van trio Zwart Licht. Hij was te gast in tv-uitzendingen zoals De Wereld Draait Door. Verder speelde hij enkele bijrollen als acteur. In februari ... (klik hier om verder te lezen)
Meer dan 1.150 academici waarschuwen voor dehumaniserende retoriek van Theo Francken
09 juni 2018
Meer dan 1.000 academici keren zich in een opiniestuk tegen de tendens tot ontmenselijking van vluchtelingen en mensen zonder papieren. 'Wij, als leden van de universitaire gemeenschap, kunnen ... (klik hier om verder te lezen)
Gevolgen dehumaniserende retoriek: na Mawda nu ook schietgrage politieagenten die zwarte man in Gent neerschieten, zonder waarschuwing
09 juni 2018
"Ik zat achter het stuur van de auto van mijn mama. Voor het rode licht werden we uit het niets, zonder aanleiding, beschoten."

De politie zegt dat de man met een mes dreigde, maar dat ontkent de ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
JUN
24
2018
Locked & Loose 2018: 'Natural haar is prachtig en dat moet gevierd worden'
Nieuwe Luxor Theater, Posthumaanlaan 1, Rotterdam
12:00u
JUN
29
2018
Presentatie van dekoloniaal boek 'Smash the Pillars'
Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19-a, Amsterdam
19:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.

Opiniemakers die Zwarte Piet een non-issue vinden, wiegen zichzelf in slaap
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.
.
Waarom Zwarte Piet niet kan? We hebben het hier over witte mensen die zich zwart schminken, een kroespruik opzetten, hun lippen rood en dik maken.
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.