NL
.
Jouw eigen vrijheid stopt waar je die van een ander gaat inperken
Er was niets spontaans, noch ludieks aan wat die ochtend plaats heeft gevonden in aanwezigheid van de politie en voor de ogen van de burgemeester en heel het land
NIEUWS
Niet RTL Late Night maar Jenny Douwes schond afspraken
14 oktober 2018
Het frappeert dat de beweringen van Jenny Douwes over niet gemaakte afspraken voor waar worden aangenomen zonder enig onderzoek naar de feiten of het toepassen van wederhoor. Gelet op de gehele ... (klik hier om verder te lezen)
The Rebel, The Poet
13 oktober 2018
Het vereist bovenmenselijk geduld, immense zelfbeheersing en een benijdenswaardig zachtaardige persoonlijkheid om net als Jerry King Luther Afriyie onvermoeibaar te vechten voor gelijkheid en ... (klik hier om verder te lezen)
Open brief Abdelkarim El-Fassi naar aanleiding van schertsvertoning op RTLLN
13 oktober 2018
Ik weet dat je vecht tegen racistische karikaturen. Ik weet dat die strijd nog lang niet over is. Ondanks dat zat je daar toch. En ik heb gekeken. Toen Jenny, die jou een grondrecht wil ontnemen, die ... (klik hier om verder te lezen)
Ook toestand Tilburg laat zien: Zwarte Piet verliest terrein
12 oktober 2018
De Zwarte Piet-figuur en het bijbehorende racisme krijgen het langzaamaan moeilijker. Tegenstanders van deze karikatuur van zwarte mensen winnen terrein. De aanval op Zwarte Piet en het bijbehorende ... (klik hier om verder te lezen)
Justitie eist taakstraffen tegen blokkeerfriezen
12 oktober 2018
"De 34 Friezen die worden verdacht van de blokkade op de A7 op de dag van de sinterklaasintocht vorig jaar, moeten allemaal worden veroordeeld. Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM). Tegen ... (klik hier om verder te lezen)
Anti-Zwarte Pietbetogers eisen schadevergoeding in blokkade-zaak
11 oktober 2018
De betogers van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) hebben in de rechtbank in Leeuwarden een schadevergoeding geëist. De demonstranten zaten in de bus die in november vorig jaar ... (klik hier om verder te lezen)
Voor de NTR dient de Zwarte Piet-discussie vooral het belang van de eigen kijkcijfers
10 oktober 2018
Op woensdag 3 oktober appte ik verheugd naar een vriendin dat de NTR definitief afscheid had genomen van Zwarte Piet. De link die ik haar appte was die van NH Nieuws, dat de "Piet nieuwe stijl" ... (klik hier om verder te lezen)
Hypocrisie in nieuwsverslaggeving
09 oktober 2018
Gister was RTL Nieuws zwarte pietfanaten aan het ophitsen door net te doen alsof de extreemrechtse blokkeerders jaren celstraf gaan krijgen. Vandaag maakt NOS nog eens reclame voor Wierd Duk en de ... (klik hier om verder te lezen)
'Volwassen mensen die om een verzonnen verhaal helemaal over de rooie gaan en een snelweg blokkeren, Jezus, waar zijn we allemaal mee bezig?'
09 oktober 2018
Peter R. de Vries vindt de rechtszaak rondom de blokkeerfriezen zonde van het geld. Hij vindt de pro-zwartepiet-activisten een stelletje onvolwassen mensen. Dat heeft de anti-zwartepiet-activist ... (klik hier om verder te lezen)
Koloniale geschiedenis: geen reeks opstandjes, maar eeuwenlange oorlog met miljoenen Indonesische doden
09 oktober 2018
Hagen schrijft dat "er in die 500 jaar altijd wel ergens oorlog was". Hij constateert dan ook minzaam: "Als er al een Pax Neerlandica heerste, dan was het een gewapende vrede". Daarbij doet Hagen de ... (klik hier om verder te lezen)
Fanatieke Zwarte-Piet-aanhangers gaat hen om de macht spot te kunnen drijven met zwarte mensen
08 oktober 2018
Het gros van de Zwarte-Piet-hangers is niet ziedend omdat hun favoriete uiting van racisme van kleur verandert maar omdat dit tot stand is gekomen door de invloed van een 'minderheidsgroep' ... (klik hier om verder te lezen)
Politie valt binnen bij gezinnen die vluchtelingen opvangen
08 oktober 2018
Zondagochtend deed de politie huiszoekingen bij vier gezinnen die vluchtelingen opvangen. Een aantal vluchtelingen werd opgepakt. Ook twee mensen die opvang aanbieden, werden van hun vrijheid ... (klik hier om verder te lezen)
N-VA - Jekyl en Hyde
08 oktober 2018
Inspelen op xenofobie, een voor politici klassieke techniek natuurlijk om zo aan kiezersbinding en -bedrog te doen. Maar de gevolgen lieten zich snel voelen. Want de N-VA voerde via vooral Francken ... (klik hier om verder te lezen)
Burgemeester Hammings’ hypocrisie - geen excuus voor Zwarte Piet
07 oktober 2018
Over Zwarte Piet moet vooral veel gepraat worden, zo is de teneur. Het is niets anders dan poseren voor de bühne en burgemeester Hamming, die tijdens de slavernijherdenking in Zaanstad nog het ... (klik hier om verder te lezen)
Politieke hypocrisie
07 oktober 2018
Nee, beste MO-lezer, dit wordt niet de zoveelste klaagzang over het extreem-rechtse clubje dat de afgelopen weken niet uit de media weg te slaan was. Veeleer gaat het over de hypocrisie, die, naar ... (klik hier om verder te lezen)
De Nationaal-Verlichting: de nieuwe politieke correctheid
06 oktober 2018
Er gaat geen dag voorbij in dit silly season voor de verkiezingen waarin ik niet de ene of andere politicus/politica een verwijzing naar de Waarden van de Verlichting in de mond hoor nemen. Dat ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
DEC
10
2018
Documentaire Verdacht te zien op de beeldbuis
Televisie: KRO-NCRV 2Doc
21:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.

Als er te veel mensen zijn die zich door Zwarte Piet gekrenkt voelen, is het niet meer het leuke feest
Linda de Mol
Actrice en televisiepresentatrice
.
.
Geen enkele witte man is ooit door de schoorsteen gegaan en kwam eruit met kroeshaar en rode lippen. Dus ja, wat is er mis mee om Zwarte Piet aan te passen?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.