NL
.
Als iedereen je mag, doe je niets betekenisvols in het leven
Ik heb niet het privilege om de strijd tegen de machtsstructuren die mijn gemeenschap onderdrukken los te laten. Want ook al ben je niet met racisme bezig, racisme is bezig met jou.
NIEUWS
34 Snelwegblokkerende pro-pieten voor de rechter
19 april 2018
De 34 mensen die vorig jaar de A7 bij Joure hebben geblokkeerd om een anti-Zwarte Piet-demonstratie te voorkomen, moeten zich verantwoorden voor de rechtbank.

Zij zijn aangeklaagd wegens het ... (klik hier om verder te lezen)
Witte jongerenraad adviseert politie over discriminatie
18 april 2018
Bij politiecontroles weet de politie jongeren met een migratieachtergrond wel te vinden, voor de jongerenraad is dat kennelijk niet gelukt. Op de eerste dag werd er gesproken over veiligheid op het ... (klik hier om verder te lezen)
Politie, wat ben je aan het doen?
18 april 2018
Nou breekt toch je klomp. Is de politie bezig zijn imago op te vijzelen: ze gaan wat doen aan discriminatie. En wat doen ze? Ze installeren een Jongerenraad met uitsluitend witte bekkies. Hartstikke ... (klik hier om verder te lezen)
'Je mag ook niks meer zeggen'
16 april 2018
Ik vraag me af wáár mensen precies moe van worden. Van de discussies in de talkshows? Er wordt dagelijks over politiek of sport gediscussieerd, worden we daar niet moe van? Het enige ... (klik hier om verder te lezen)
De hypocrisie rond economische migratie
12 april 2018
Tegen de ene groep, de vluchtelingen, zeggen we dat ons land 'te vol' is, terwijl we de andere groep, de expats, met een bataljon aan regels en wetten verleiden hier te komen, waarbij die ... (klik hier om verder te lezen)
Stappenplan tegen eenzijdige blik media
08 april 2018
... Ietwat onzeker, maar opgewonden sluit Zoë Papaikonomou zich als stagiaire aan bij twee ervaren journalisten die uitrukken voor een reportage. Toch gaat Papaikonomou die avond teleurgesteld ... (klik hier om verder te lezen)
Dipsaus Podcast Expo: Zwart & Revolutionair
06 april 2018
Wist je dat de tentoonstelling 'Zwart en Revolutionair: het verhaal van Hermina en Otto Huiswoud' terug is? De expositie die begin dit jaar te zien was in Vereniging Ons Suriname is wegens ... (klik hier om verder te lezen)
Ingekort relaas van Olave Basabose aanwezig op de MLK-lezing
06 april 2018
Jerry Afryie: "als iedereen je mag, dan doe je niets waardevol met je leven".

Ik heb de haat van mijn landgenoten in hun ogen gezien, op de weg naar Dokkum. Ik leef al 4 jaren lang in ... (klik hier om verder te lezen)
De Kolonisten verdwenen niet uit Catan door klachten wat dwaze politici niet weerhield om aan stemmingmakerij te doen
04 april 2018
De klachten waren niet de reden van de naamswijziging, die overigens al in 2014 heeft plaatsgevonden. "We kregen er maar ongeveer twee per jaar. Mensen waren er niet zo mee bezig."

In ... (klik hier om verder te lezen)
Lessen uit een verborgen geschiedenis van de Zwarte Radicale Traditie
01 april 2018
Dat zwarte radicalen zoals DuBois en de Huiswouds zich specifiek inzetten voor de Afrikaanse diaspora betekende niet dat ze zich alléén richten op zwarte mensen uit de Afrikaanse ... (klik hier om verder te lezen)
Zwarte Victorie
31 maart 2018
The Black Archives kreeg een mooie reactie op de vraag van Stokely Dichtman: Wat betekent het om Zwart te zijn voor jou in Nederland of België. Een gedicht genaamd 'Zwarte Victorie'. Hij ... (klik hier om verder te lezen)
Wat weten we eigenlijk over witheid?
30 maart 2018
Zwarte Nederlanders zijn veel mondiger geworden. De eerste generatie hield zich stil, zij hadden het gevoel te gast te zijn in Nederland. Dat hebben jongeren van kleur vandaag niet meer. Zij eisen ... (klik hier om verder te lezen)
De SP heeft geen smoel rond racisme
30 maart 2018
De SP heeft de binding met multiculturele wijken in grote steden verloren omdat de partij thema's als racisme en integratie uit de weg gaat. Dat zegt SP'er Leo de Kleijn, die deze week na ... (klik hier om verder te lezen)
Het historische debat tussen Garvey en Huiswoud: nog steeds relevant?
30 maart 2018
Deze week is het exact twee jaar geleden dat wij van de Verhalenkamer in Amsterdam-Noord verhuisden naar het pand van Vereniging Ons Suriname. Op 23 januari 2016, om precies te zijn, betraden wij ... (klik hier om verder te lezen)
Regeringspartijen toch niet voor 'naming and shaming' uitzendbureaus
30 maart 2018
Tot ongenoegen van oppositiepartijen Denk, SP, GroenLinks en PvdA hebben CDA en D66 hun steun ingetrokken aan een strenge maatregel tegen discriminerende uitzendbureaus: een systeem van 'naming ... (klik hier om verder te lezen)
Nederlands ontwikkelingsgeld gaat naar (tromgeroffel)... Heineken's expansiebeleid in Afrika
29 maart 2018
Heineken kreeg de afgelopen jaren bijna 7 miljoen uitgekeerd van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor die projecten, met als doel hogere inkomsten voor boeren én kostenbesparingen ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
MEI
03
2018
Dag van Empathie 2018
OBA Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
19:00u
MEI
12
2018
Angela Davis in mei in Nederland
Diverse locaties in Amsterdam
00:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Zwarte Piet want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.
Als niemand Zwarte Piet dan wil, of heel veel mensen niet, dan doen we het gewoon niet. En die kinderen merken er echt niets van.
Robert ten Brink
Nederlands televisiepresentator ooit begonnen als acteur. Als presentator bekend van Jeugdjournaal, Lingo, All You Need Is Love, Laat Ze Maar Lachen, Lotto Weekend Miljonairs en Holland's Got Talent.
.
.

Niemand wil een racist genoemd worden, maar ja, we willen wel met 5 december een kwetsend feestje vieren
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.