NL
.
Sylvana Simons spreekt, de Amsterdamse gemeenteraad gaat door het lint
Zoals een roedel wilde honden belaagt de Amsterdamse gemeenteraad, Simons
NIEUWS
Honger
25 maart 2019
In de klas ging het laatst ineens enorm knagen in mijn maag. Ik wrijf erover en zeg "Shit, ik heb honger."

"Dat moet je niet zeggen meester," zegt een Surinaams meisje.

"Huh," vraag ik. "Waarom ... (klik hier om verder te lezen)
Veel vernedering, weinig verdriet
25 maart 2019
Luk Perceval maakt The Sorrows of Belgium. Daar waar hij zich politiek incorrect acht, doet hij weinig meer dan herhalen wat ooit politiek incorrect was en nu gewoon fout is. Twee zwarte actrices ... (klik hier om verder te lezen)
Verkiezingen in Nederland: doorbraak voor neo-fascistisch rechts
25 maart 2019
De chauvinistische koers van de SP heeft averechts gewerkt. In plaats van leden en periferie te wapenen met argumenten tegen de zondebokpolitiek tegen vluchtelingen, arbeidsmigranten en moslims ... (klik hier om verder te lezen)
Gilly Emanuels bij de anti-racisme demonstratie: “Mijn bestaansrecht hangt niet af van mijn kleur!”
24 maart 2019
Afrofobie is werkelijkheid voor zwarte mensen. Afrofobie is solliciteren en afgewezen worden zonder onderbouwing. Afrofobie is aan de deur geweigerd worden van uitgaansgelegenheden omdat jouw kleur ... (klik hier om verder te lezen)
4.000 betogers op Brusselse anti-racismebetoging
24 maart 2019
Bijna 4.000 mensen trokken zich zondagmiddag om 14u00 aan het Noordstation op gang om te betogen tegen racisme en discriminatie. De mars gaat uit van het Platform 21/3, die honderden verenigingen ... (klik hier om verder te lezen)
Beelden van de geweldige anti-racisme demonstratie van vandaag in Amsterdam
24 maart 2019
Na het van racisme vergeven verkiezingsspektakel van afgelopen woensdag lieten ruim tienduizend mensen vandaag in Amsterdam zien dat er gelukkig ook nog zoiets bestaat als een bloeiende anti-racisme ... (klik hier om verder te lezen)
Censuur door omissie
24 maart 2019
De NOS die de hele anti-racismedemonstratie met 10.000 mensen missen, maar van 3 sec met 1 dude die een problematische leuze roept wel een item over maken?

Typisch hoe media gefocust zijn op een ... (klik hier om verder te lezen)
Mars tegen racisme trekt naar schatting 10.000 manifestanten
23 maart 2019
Ayranci schroomt niet om de vergelijking tussen Baudet en Adolf Hitler te trekken. "Toen was de haat eerst gericht tegen de joden, daarna tegen socialisten en communisten. Baudet keert zich eerst ... (klik hier om verder te lezen)
De 'grootse beschaving' van Baudet bevraagd
22 maart 2019
Baudet lijkt in zijn populistische retoriek terug te willen naar een 'glorieuze' koloniale tijd. Het trieste is dat de partij sprookjes verkoopt aan een groep mensen die zich bedreigd voelt ... (klik hier om verder te lezen)
'Het lukt mij niet om geschokt te zijn over de verkiezingsuitslag'
22 maart 2019
Lieve mensen,

Ik oefen het al sinds gisteren. Eerst voor mijn telefoonscherm, daarna voor de spiegel. Het lukte niet. Dus ben ik vanochtend extra vroeg opgestaan om te oefenen met mijn witte ... (klik hier om verder te lezen)
Extreemrechtse figuren opvoeren als expert na Nieuw-Zeeland en Baudet? VRT, u bent schaamteloos
22 maart 2019
Eén week geleden vermoordde een extreemrechtse terrorist 51 mensen in twee moskeeën. Woensdag werd de extreemrechtse Thierry Baudet met zijn partij de grootste politieke formatie van ... (klik hier om verder te lezen)
Witte mensen, de anti-racisme demo is net zo belangrijk als de Klimaatmars
22 maart 2019
Dat de aanslagen nu gebeuren, dat zou niemand moeten verbazen. Het racistische geweld in Christchurch is mede mogelijk gemaakt door de media en door journalisten, die als megafoon fungeren in het ... (klik hier om verder te lezen)
Samen aan de slag voor een inclusief Sinterklaasfeest in Eindhoven
21 maart 2019
Op zaterdag 23 maart houdt Eindhoven kan het: Sinterklaasfeest voor iedereen. een bijeenkomst om samen met belangstellenden in gesprek te gaan over een mooier Eindhoven, zonder racisme en ... (klik hier om verder te lezen)
Unia behandelde vorig jaar 11 procent meer dossiers over racisme
21 maart 2019
Het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia heeft vorig jaar 866 dossiers over racisme behandeld, 11 procent meer dan in 2017. Op 5 jaar tijd is er zelfs een stijging van 55 procent. Achter elk ... (klik hier om verder te lezen)
Strijd tegen islamofobie moet meer aandacht krijgen
21 maart 2019
Een Australische islamofobe rechtsextremist maakte een einde aan 50 mensenlevens in twee Moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Een gruwelijke massamoord gemotiveerd door vooroordelen en ... (klik hier om verder te lezen)
Media en de schietpartij in Utrecht: misselijkmakende hijgerigheid
21 maart 2019
Anonieme bronnen en wilde speculaties, alles om de kijkers vast te houden

Hoe de media met de schietpartij in Utrecht omgaan is volstrekt onverantwoordelijk. Hoewel er niets bekend was over de ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Geen enkele witte man is ooit door de schoorsteen gegaan en kwam eruit met kroeshaar en rode lippen. Dus ja, wat is er mis mee om Zwarte Piet aan te passen?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.

Als er te veel mensen zijn die zich door Zwarte Piet gekrenkt voelen, is het niet meer het leuke feest
Linda de Mol
Actrice en televisiepresentatrice
.